Kanada Yanıyor! On Binlerce Kişi Evinden Oldu




Kanada’nın Saskatchewan ve British Colombia eyaletlerindeki orman yangınları kontrol altına alınamıyor.


British Colombia Yangın Enformasyon Bürosu Sözcüsü Kevin Skrepnek, 1 Nisan’dan bu yana 959 orman yangını çıktığını ve bunların 200 noktada söndürme çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.
Skrepnek, 2 bin 300 kişinin söndürme çalışmalarına katıldığını, bunların arasında Avustralya’dan gelen 50 gönüllünün de bulunduğunu ifade etti. Şu ana kadar 110 milyon dolar tutarında harcama yapıldığını anlatan Skrepnek, söndürme çalışmaları için bütçenin 65 milyon dolar olduğunu belirtti.
British Colombia’daki yangınlarda 270 bin hektar ormanlık alan yok oldu.
ON BİNLERCE KİŞİ EVİNDEN OLDU
Orman yangınlarının etkili olduğu bir diğer eyalet Saskatchewan’da ise 670 bin hektar ormanlık alan kül oldu. Kırsal alanlarda yaşayan yerli kabileler başta olmak üzere onbinlerce kişi yangınlar nedeniyle tahliye edilerek, geçici barınma merkezlerine yerleştirildi.
BRİTİSH COLOMBİA’DA YAĞMUR BEKLENİYOR
Kanada Meteoroloji Hizmetleri, British Colombia eyaletinin merkezi bölgeleriyle güneyi için kasırga uyarısında bulunarak, muhtemel yağışların yangınların söndürülemesine katkısı olabileceğini duyurdu. Yangınlara, itfaiyenin yanısıra bin 400 askerle askeri helikopterler de katılıyor.

Hiç yorum yok:

Real Time Analytics