Son yılların en etkili kar yağışı: herkes şaşkın














Akhisar ve çevresinde son yılların en etkili kar yağışı yaşandı ..

 29 Aralık günü gece başlayan kar yağışı aralıklarla şu anda da Akhisar'ın yüksek kesimlerinde devam ediyor.
  Bir adet  greyderi ile  kar mücadelesi de  yürüten Orman İşletme Müdürlüğü , aşırı kar yükü nedeniyle devrilen ve kırılan Kızılçam ağaçları nedeniyle kapanan karayolları ve köy yollarının açılması için  özel  ekipler oluşturdu. Ekipler sürekli olarak köy yollarını tarayıp , köy muhtarlıklarından bu yönde gelen talepleri de yerine getirerek köylülerimizin mağduriyetlerini gidermeye çalışmaktadır.
 Yoğun kar yağışının Pazar gününe kadar devam edeceği ve pazar günkü kar yağışının daha yoğun olacağı meteoroloji kaynaklarından alınan bilgiler arasında .


                             Boyalı köprüsünden Boyalı çayı : eriyen kar suları çamur  taşıyor.

Bu arada , Akhisar   halkı   bir yandan yoğun kar görmenin sevinç ve mutlululuğunu yaşarken ... öte yandan ise , elektriklerin çok uzun  süre  kesik  kalması ve Elektrik Kurumunun   " sorunun giderilmesi için tüm güçleriyle  çalıştıklarını" belirtmelerine  rağmen Kent  merkezine  özelliklle Hürriyet mahallesinde çok  uzun  bir süre elektrik  verilememesi , öte yandan başta İsaca  ve Kocakağan köyleri olmak üzere köylere  bir türlü  elektrik  verilememesi nedeniyle köylülerin bu  konudaki yakınmalarının  yoğunluğu,  kuruluşun  arıza onarım planlamasında sıkıntılar   olduğunu düşündürmekteydi.
Öte  yandan Soma - Akhisar arasının Kırkağaç- Soma kavşağı ve Selvili yakınlarında 30 Aralık  günü kapanması ve Karayolları Akhisar departmanınca   bu  yolun uzunca  bir süre ulaşıma açılamaması  ve bunun    nedeni olarak ise bütün  güçlerini Balıkesir- Akhisar yoluna yığdıklarının  gerekçe  gösterilmesi ise  Karayolları'nın , geliyorum diye  bas  bas  bağıran kar  yağışına son derece  hazırlıksız  yakalandığı yönünde bir gösterge   idi.

 Türkiye'nin hemen  hemen en batısındaki Akhisar ilçesinde İzmir- Balıkesir  yolunun 14 saattir  kapalı  olduğunu bir  vatandaşın CNN Türk yayınına  bağlanarak 14 saattir Balıkesir-İzmir yolunda mahsur durumda  bulundukları  ve  hiç  kimsenin   yol açma çabasının  olmadığı , 14 saattir  açlık  ve susuzluktan bayılmak  üzre  olduğunu  bildirmesi  sonrasında  medyaya   beyanat veren Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan, ''İzmir-İstanbul karayolunun Balıkesir-Akhisar arasındaki bölümünde dün gece kısmen bir kapanma oldu. Saat 21:00 itibariyle yol açıldı. Ancak muhtemelen bazı TIR'ların yan yatması nedeniyle yol tekrar kapandı. Ekiplerimiz karayolunu açmak üzere çalışmalarını sürdürüyor. Kütahya-Afyonkarahisar karayolunda da benzer bir durum sözkonusu. Ekiplerimiz orada da yol açma çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor” dedi.

"Yol tamaman  kapalı değil ara sıra açılıyor , tırlar  kayıyor  tekrar   kapanıyor"  şeklinde açıklama  yapılmasına karşılık  , bu yolda tırların  niçin sürekli kayıp  yolları kapattığı,  yoldaki vatandaşların  niçin 14 saat boyunca , açılan  yoldan yoluna devam edemediği yönünde dolaşan sorular  cevapsız kaldı.
Bakanın  beyanatı sonrası Vali'nin   Akhisar ilçesinin  özellikle Çanakçı ve Gelenbe  rampaları  civarındaki  olay  yerlerine  gittiği ve  Karayolları ve diğer  kurumların   bütün  gücünün  kapanan yola  sevkedildiği belirtildi .
 Türkiye'nin neredeyse en batısındaki  Balıkesir-İzmir  karayolunun,  etkili kar  yağışının  beklendiğinin  günler  öncesinden  bilinmesine  rağmen bu  denli uzun  süre  niçin kapalı kaldığı ,  niçin  önceden hazırlık  yapılamadığı ,  dahası  , yolun kapandığı  anda   niçin  yeterli güçle  müdahale  edilemediği   bugün Akhisar halkının gündemindeki sorulardı.
Yoğun kar  yağışının bilindiği  halde  vatandaşların zincirsiz araçlarla şehirlerarası  yollara  çıkmaya devam etmesi  ve  Trafik ekiplerinin Zincir  takmayan araçları trafiğe  çıkartmama  uygulamasını da  oldukça  geç uygulamaya soktuğu da  konuşulan  konular arasındaydı
Halk arasında günün esprisi , "iyi ki Akhisar Doğu Anadolu'da değil " geyiği idi .

Hiç yorum yok:

Real Time Analytics