çörek otunun faydaları





Tarihi çok eskilere dayanan Çörek Otu'nun bilimsel adı "Nigella Sativa"'dır. Pek çok
yemekte ve bazı içeceklerin yapımında kullanılmaktadır. Yüzyıllardır, tedavi amaçlı
kullanıldığı bilinmektedir. eski çağlarda tedavi edici karışımların ayrılmaz bir parça-
sı olarak görülmektedir. 

Çörek Otu ile ilgili çok fazla bilimsel araştırma yapılmıştır. Bu araştırmaların sonu-
cunda pek çok faydası olduğu tespit edilmiştir. Bu teknoloji ile bilimsel olarak araş-
tırmalara konu olan Çörek Otunun faydalarını yüzyıllar önce nasıl oldu da keşfettiler
o da merak ettiğimiz başka bir konudur...

Çörek Otunun Faydaları:

- Güçlü bir antioksidant'tır. Hücrelere zarar veren serbest radikaller ile vücudun sa-
vaşmasına yardımcı olmaktadır. 

- Yapılan bazı bilimsel çalışmalarda kanser hücrelerinin gelişimini engellediği sap-
tanmıştır.

- Vücutta oluşabilecek iltihaplanmalara karşı koruma sağlar. 

- Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine yardımcı olur. 

- Anti-bakteriyel etkileri sayesinde bakteriyel hastalıklara karşı vücudumuzu savunur.

- Kan şekeri seviyesini düşürür.
 - Şeker hastalığı tedavisinde kullanılır.
- Stres ve yorgunluğa karşı vücudumuzu destekler.

- astım ve solunum yolları hastalıklarına iyi gelir.

- Çörek otu, sarımsak ve bal karışımı öksürüğe karşı bire birdir.

- Kan basıncını düşürür.

- Soğuk algınlıklarına karşı vücudu korur.

- Zeytin yağı ile birlikte kullanıldığında saç dökülmesine karşı etkilidir. 

- Romatizma tedavi edici özelliği vardır.

- Hazmı kolaylaştırır ve sindirim sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı olur.

- Böbreklerde oluşabilecek hastalıklara karşı kullanılır.

- Kolesterolü düşürür.

- Kanın sulanmasını sağlar, pıhtıyı engeller.

- Cilt hastalıkları tedavilerinde kullanılır. Egzema, akne, mantar, sedef, vitiligo vb

Peygamber efendimizin "ÖLÜMDEN BAŞKA HER DERDE DEVA" dediği çörek otunu
düzenli olarak tüketmemiz gerekmektedir. 

Günlük olarak 1 gr ile 2 gr arası tüketildiğinde yukarıda yazılan tüm faydaları vücudu-
nuzda görmeye başlayabilirsiniz. 
Eğer çörek otu yağı tüketiyorsanız bu miktar bir çay
kaşığı olmalıdır. 

Çörek otunu çevreleyen yapı nedeniyle, direkt olarak yutulduğunda sindirilemez. Bu-
nu engellemek ve faydalarından yararlanabilmek için çiğneyerek yememiz ve taneleri
dişlerimizde kırmamız gerekmektedir ya da öğütülmüş şekilde tüketebilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Real Time Analytics