TELEKOM'UN RÖGAR KAPAKLARI REZALETİ



                         Şu  PTT nin  , yani  özelleştirme  sonrası ismi ile Telekom'un  ,  yolların ortasını kazarak yer altından geçirdiği telefon hatları için yol altına açtığı kanallara ait yolların   orta yerindeki  rögar kapakları , tam bir rezalet değil mi sizce de ?

Rogar kapağı yolun tam orta yerinde bazen yol seviyesinden 10-15 santim daha aşağıda , bazen de 10-15 santim daha yukarıda asfaltın orta yerinde ya bir çukurluk ya da bir tepecik oluşturuyor.
Şçyle  bir  gezin  bakalım Akhisar'ın  ana  ya da  tali  yollarını   , görün rezilliği..
Gidin Tahtakale  ile Gazi Mahallesi arasındaki  yollara  ,  ya  da  gelin Doğuş  hastanenin arkasına  ,  veya  nereye  giderseniz  gidin  görüntü  aynidir.

Gerçi  , bu  öyle de  Belediye Su kanallarının   durumu  çok mu farklı ?

 
Vatandaş o kadar kanıksamış ki bu çukur ve tümsekleri , bunun  PTT nin doğal bir uygulaması olarak görüyor .Şikayetçi olmayı  aklına  bile getirmiyor .. Bizde devlet  ne  yaparsa haklıdır  mantığı  hala  tamamen  kaybolmamış demek ki ..

Halbuki ,  bu  kapakların  oluşturduğu  çukur veya  tümsekler  kimbilir  kaç  kazaya  sebep oldu  şimdiye  kadar ,  ya da araçlarımızın alt takım ve  yürüyen aksamına  ne  kadar  maddi zararlar verdi..
 Duyuyor musun   TELEKOM ?

AKHİSAR'IN BİR ÇOK YERİNDE ARTIK BU RÖGAR KAPAKLARININ YERLEŞTİRİMESİNDE ÖZEN BİLE GÖSTERİLMİYOR..
YOLLAR DELİK DEŞİK EDİLMİŞ.
 KİMİ YERDE ÇUKUR , KİMİ YERDE TEPECİKLER..

BUNLARIN SEBEP OLDUĞU MADDİ HASARLARIN , YADA OLASI BİR KAZANIN HESABINI KİM VERECEK ..
TELEKOM MU ?

BU KONUNUN GERÇEK SAHİBİ OLAN BELEDİYE Mİ ?

KAMU DÜZENİN SORUMLUSU OLAN KAYMAKAMLIK MI ?

SUÇLARIN TAKİBİ İLE SORUMLU OLAN SAVCILIK VE EMNİYET Mİ ?

EĞER TÜRKİYE DE YAŞIYORSANIZ , ÖLÜM KALIM OLMADAN BU İŞLERDE KİMSENİN KİMSEYE BİR ŞEY SÖYLEMEYECEĞİNİ BİLİYORSUNUZ MUTLAKA ..

 BEKLEYİN  Kİ BİRİLERİ  ÖLSÜN DE  BİR  ŞEYLER  GÜNDEME  GELSİN

ÖYLEYSE , ÖL TÜRKİYE ..





Benzer haberler

Rögar kapakları yol seviyesine çıkarılıyor

05 Ocak 2011 - 22:53
Bursa Büyükşehir Belediyesi, zemin seviyesinin altında kalması nedeniyle ana yollarda trafiği tehlikeye atan rögar kapaklarını yolla aynı seviyeye getirme çalışma başlattı. İlk etapta ana yollardaki yaklaşık 12 bin rögar kapağının değiştirilmesi planlanıyor.
Büyükşehir Belediyesi, ana yollarda zemin seviyesinin altında kalması yüzünden trafiği tehlikeye sokan rögar kapaklarıyla ilgili şikayetlerin artması üzerine çalışmaları yoğunlaştırdı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin talimatıyla çalışmaları başlatan BUSKİ, ana arterlerdeki kanalizasyon ve yağmur suyu kapaklarını yolla aynı seviyeye getiriyor. Ankara yolu Sırameşeler mevkiinde başlatılan çalışma kapsamında, özel olarak geliştirilen araçla, öncelikle mevcut kapakların bulunduğu bölge dairesel olarak kesilip alınıyor. Sonra kapaklar yol seviyesine göre monte ediliyor. Özel olarak hazırlanan kimyasal maddeler kullanılarak yapılan çalışmanın ardından hemen asfaltlama yapılarak çalışma yarım saat gibi kısa sürede tamamlanıyor.
İlk etapta ana caddeler üzerinde bulunan 12 bin rögar kapağı ile bin ızgaranın değiştirileceğini dile getiren BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Güngör Gülenç, özel menteşeli kilit sistemi bulunan yeni kapakların çalınmaya karşı da korunaklı olduğunu kaydetti. Çalışma yapılan bölgelerde aynı zamanda trafik akışının devam ettiğini hatırlatan Gülenç, "Burada zamanla yarışıyoruz. Bir kapağın montajı yarım saatte tamamlanıyor. Çalışmanın bittiği bölümlerde yolu hemen trafiğe açıyoruz." dedi.


Türkiye
***********

Hiç yorum yok:

Real Time Analytics